Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2015

ΕΡΜΗΣ -ΜΕΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Αφού κάναμε τον χαρταετό μας, στην παρεούλα τέθηκε η ερώτηση " Ποιός είναι ο  φτερωτός θεός του Ολύμπου;" Έτσι γνωρίσαμε τον Ερμή τον Αγγελιοφόρο των θεών. Εστιάσαμε στους παλιούς και σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας. Αναφέραμε  τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που γνωρίζουμε, τι ξέρουμε γι΄αυτά και ποιά από αυτά μπορούμε να βρούμε στο σχολείο μας..
Επιλέξαμε να ασχοληθούμε με τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.Τα παιδιά  έφεραν εφημερίδες και περιοδικά, είδαμε και κάποιες στον Η/Υ. Χωρισμένοι σε ομάδες δημιουργήσαμε τη δική μας εφημερίδα κολάζ. Αριθμήσαμε τις σελίδες και την παρουσιάσαμε στα παιδιά του 10ου Νηπ/γείου.
Βρήκαμε την ιστοσελίδα του 8ου Νηπ/γείου και τη δική μας. Όλοι βοηθήσανε να γραφεί και να αποσταλεί ένα μήνυμα που ζητάμε να μας στείλουν, την ηλεκτρονική εφημερίδα που είχαν κάνει, για να τη δούμε και να τη διαβάσουμε.Στην παρεούλα είδαμε διάφορα σχέδια φακέλων, τα συγκρίναμε τα ομαδοποιήσαμε και τα αριθμήσαμε. είδαμε συλλογή γραμματόσημων και κόλλες αλληλογραφίας. Μιλήσαμε για τον Ταχυδρόμο, το ταχυδρομικό περιστέρι και τα σήματα καπνού των Ινδιάνων. Σκεφτήκαμε μη λεκτικούς τρόπους επικοινωνίας και εκφραστήκαμε με το σώμα και με γκριμάτσες του προσώπου.
Γράψαμε γράμμα σε έναν εκδοτικό οίκο. Συμπληρώνουμε όνομα, διεύθυνση, πόλη και είμαστε έτοιμοι να το ταχυδρομήσουμε. Επισκεφτήκαμε το Ταχυδρομείο ένα τυπογραφείο και  τα γραφεία μιας τοπικής εφημερίδας. Χρησιμοποιούμε τη φαντασία μας για να κάνουμε γραμματόσημα και χρωματιστούς φακέλους.

Μέσα από τις υπεύθυνες δηλώσεις που υπάρχουν στο αρχείο του σχολείου, τα παιδιά βρίσκουν τον αριθμό του τηλεφώνου του και καλούνται να γράψουν το όνομά τους και δίπλα το τηλέφωνό τους. Έτσι γίνεται μια αναμνηστική τηλ. αντζέντα για όλους Παίζουμε το"σπασμένο τηλέφωνο" και καλλιεργούμε τον προφορικό λόγο, κάνοντας φανταστικές τηλεφωνικές συνομιλίες.
Με το κουτί από την τούρτα της Εύας κάναμε μια σύγχρονη ΗD τηλεόραση. Τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες, παρουσίασαν " ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ, ΣΗΡΙΑΛ" Σαν  καλύτερη παρουσίαση κρίθηκε ομόφωνα  η διαφήμιση.
Μαζεύουμε διάφορα προϊόντα που βλέπουμε να διαφημίζονται συχνά στην ΤV.Τα παιδιά επιλέγουν δύο ίδια προϊόντα (σοκολάτες) και μιλούν για αυτά προσπαθώντας να πείσουν την ομάδα να διαλέξει το δικό τους προϊόν.Τέλος τα παιδιά διαλέγουν ένα προϊόν και δημιουργούν τη δική τους διαφήμιση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου