Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015

ΤΟ ΔΑΣΟΣ , ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ

                            ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ -ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
Επιστρέφουμε στο Σχολείο μας και μοιραζόμαστε τις όμορφες στιγμές που περάσαμε το Πάσχα με την οικογένεια μας.Πολλά παιδιά εξόρμησαν στην εξοχή. Με αφορμή αυτές τις διηγήσεις, ξεκινάμε και μιλάμε για το δάσος . "Το δάσος" είναι το δεύτερο πρόγραμμα ευέλικτης ζώνης που θα το χρησιμοποιήσουμε για την ομαλή μετάβαση στο Δημοτικό Σχολείο.
Το Δάσος το αγαπούσαν πολύ η θεά Άρτεμις και ο δίδυμος αδελφός της Απόλλωνας.Μαθαίνουμε ποιήματα και αινίγματα και πολλές πληροφορίες για τη ζωή τους.















Συγκεντρώνουμε βιβλία σχετικά με το δάσος.Διαβάζουμε τα παραμύθια΄Το δέντρο που έδινε". "Το πράσινο εργοστάσιο" και 'Το καμένο δάσος", εκφράζουμε συναισθήματα και τα αποτυπώνουμε ομαδικά και ατομικά.                                                                                                                   Φτιάχνουμε λίστα  με τους κατοίκους του δάσους , βρίσκουμε ονόματα πουλιών , ζώων και δέντρων και ότι μας δίνει.το δάσος.
















Στο αλσάκι της γειτονιάς μας , παρατηρούμε τα δέντρα,  τα ακούμε και τα αγκαλιάζουμε.    Στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου, στο μάθημα της Γυμναστικής μαζί με τα παιδιά της Γ΄τάξης στα πλαίσια της μετάβασης παίζουμε παιχνίδια  με πρωταγωνιστή ένα δέντρο. 










Κάνουμε πικνίκ στο παρκάκι της Παναγίας και μαζεύουμε λουλούδια για το μαγιάτικο στεφάνι μας, που θα ο κρεμάσουμε στην εξώπορτα του σχολείου μας. Για το σπίτι τους το κάθε παιδί συνθέτει το δικό του στεφάνι.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου