Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015

"ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ"

  "ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ" είναι ο τίτλος που διαλέξαμε για το πρόγραμμα της ομαλής μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο.Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος επισκεφτήκαμε για δεύτερη φορά την Α΄τάξη του 6ου Δημοτικού Σχολείου. Περιεργαστήκαμε την αίθουσα, εντοπίσαμε ομοιότητες και διαφορές από τη δική μας, είδαμε τα βιβλία τους και μας μίλησαν για τα μαθήματά τους. Μαζί ζωγραφίσαμε δύο δέντρα ένα μικρότερο για μας και ένα μεγαλύτερο για την Α΄  Δημοτικού. Για φύλλα σχεδιάσαμε, κόψαμε και κολλήσαμε τις παλάμες μας. Γράψαμε το όνομά μας και το όνομα του σχολείου μας. Τέλος για ρίζες πλέξαμε τα χέρια δύο παιδιών, επειδή τα δύο σχολεία είναι σαν ένα. Φεύγοντας τους προσκαλέσαμε στη δεντροφύτευση που θα κάνουμε στην αυλή μας.

 Ο  τοίχος του Νηπιαγωγείου μας ήταν μουτζουρωμένος  από άσχημα γκράφιτι. Συζητήσαμε με τα παιδιά για το τι μπορούμε να κάνουμε για να γίνει όμορφος. Έτσι μια και μιλάμε για το δάσος αποφασίσαμε να ζωγραφίσουμε πολλά δέντρα και λουλούδια στον τοίχο. Οι γονείς έφεραν τις μπογιές, η κυρία Χρύσα έκανε το περίγραμμα και στρωθήκαμε στη δουλειά. Το αποτέλεσμα μας ενθουσίασε όλους.
 Η φωνή του Δημήτρη Χορν μας ταξιδεύει στο μουσικό έργο του Prokofiev " Ο Πέτρος και ο λύκος".
Διαβάζουμε το παραμύθι, το ζωγραφίζουμε και το δραματοποιούμε.Μαθαίνουμε τα ονόματα μουσικών οργάνων και δουλεύουμε ισότητες και ανισότητες.Η Γεωργία έφερε στο Νηπ/γείο ενημερωτικά φυλλάδια, του "ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ" και μας μίλησε για την επίσκεψή της στο Νυμφαίο. Βρήκαμε πληροφορίες στο διαδίκτυο και μιλήσαμε για την καφέ αρκούδα και το λύκο, δηλαδή για ζώα που ζούνε στα Ελληνικά δάση και κινδυνεύουν με εξαφάνιση.
Εργαστήκαμε ομαδικά και μάθαμε τραγούδια..
 Ήρθε η ώρα η ώρα της δενδροφύτευσης, Τρεις μπαμπάδες μας αγρότες με φτυάρια και τσάπες , μας βοήθησαν να ανοίξουμε λάκκους και να φυτέψουμε τα δεντράκια που μας χάρισαν, ο κύριος Φώτης Φανιάδης ΦΑΡΜΑ ΕΠΕ και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. Τους ευχαριστούμε θερμά.
Τα παιδιά φύτεψαν, πότισαν και υποσχέθηκαν να φροντίζουν  τα δεντράκια μας.

Για να προστατέψουμε τα δεντράκια από ζωηρά παιδάκια και ζωάκια, με τη βοήθεια του κυρίου Γιώργου Λίλη βάλαμε  πλαστική περίφραξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου