Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

                                                  "ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ"
Επιτέλους ήρθε το Καλοκαιράκι και εμείς ξεκινήσαμε να δούμε τη θεατρική παράσταση του 8ου  Δημοτικού Σχολείου "Ο χιονάνθρωπος και το κορίτσι". Μας άρεσε πάρα πολύ!! Κουραστήκαμε να χειροκροτούμε και για να ξεκουραστούμε μετά την παράσταση, περάσαμε από τον πολιτιστικό χώρο "ΈΡΙΑ" απέναντι στον Πολυχώρο της "ΒΕΤΛΑΝΣ"  να κολατσίσουμε  στο ισόγειο και μετά  να επισκεφτούμε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη για να επιστρέψουμε τα βιβλία που δανειστήκαμε για τα προγράμματα που υλοποιήσαμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς.


 Στο Σχολείο διαβάσαμε το ποίημα "Δε με ακούς;" της Μάρω Λοϊζου και δημιουργήσαμε ομαδικό κολάζ με όλα τα χαρακτηριστικά του καλοκαιριού. Πρωταγωνιστής του καλοκαιριού είναι  ο ήλιος. Μάθαμε την ιστορία του Φαέθοντα, προβληματιστήκαμε για τα οφέλη και τους κινδύνους που προέρχονται από τον ήλιο. Προτείναμε τρόπους για να εξοικονομήσουμε ηλιακή ενέργεια. Έτσι φτιάχνουμε έναν ήλιο χάρτινο και καταγράφουμε τις σκέψεις μας στις ακτίνες του.

Λίγο πριν πέσει η αυλαία της  σχολικής χρονιάς, ετοιμάζουμε "αυτοκίνητα "και "τρένα " προσκλήσεις για την αποχαιρετιστήρια γιορτή μας και γράφουμε ευχές στις βαρκούλες- κάρτες, που με ανοιχτά πανιά  θα αρμενίσουν σε ταξίδια καλοκαιρινά.

Ο ατομικός φάκελος εργασιών  των παιδιών συμπληρώθηκε, με τρία μπλοκ με όλες τις εργασίες, χωρισμένα ανά τρίμηνο, ένα DVD με φωτογραφίες απ΄όλες τις δραστηριότητες και επισκέψεις μας, το portfolio,και το φάκελο της δανειστικής βιβλιοθήκης.

Το σχολειό μας γέμισε παιδάκια, 
λουλούδια και δεντράκια,
νύμφες, κυνηγούς ζωάκια
και πολλούς- πολλούς γονείς
μαζί με συγγενείς.
Ήρθαν να μας καμαρώσουν 
και πολλά μπράβο να μας δώσουν,
την αποχαιρετιστήρια γιορτούλα μας να δουν 
καλό καλοκαίρι να μας πουν.
"Στην ιστορία του δάσους" και 
στο "Ασφαλώς κυκλοφορώ"
χειροκρότημα έπεσε τρελό!!!!!!!

Σε κλίμα συγκίνησης δώσαμε ενθύμια και αποχαιρετιστήκαμε μ' ένα παγωτό και πολλές ευχές στο άλσος  του Αγίου Νικολάου στο εξοχικό κέντρο "Γεράνια".

ΚΑΛΟ   ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Ραντεβού το Σεπτέμβριο........

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου