Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΓΛΥΚΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Εδώ  είμαστε και πάλι, πιστοί στο ραντεβού μας. Ξεκινάμε ένα νέο ταξίδι με οδηγό την αγάπη και προορισμό τη γνώση, τη συνεργασία, τη φιλία..... Ξανανταμώσαμε με τα περσινά μας παιδιά και υποδεχθήκαμε τα νέα. Μια γλυκιά έκπληξη  τους περίμενε για καλωσόρισμα !!!!


Ο Νικόλας η κούκλα μας βοηθά στις πρώτες συστάσεις. Παίζουμε διάφορα παιχνίδια γνωριμίας στην τάξη και στην αυλή.


Τα μεγάλα παιδιά αναλαμβάνουν το ρόλο του ξεναγού κι έτσι οι μικροί μαθητές γνωρίζουν τις γωνιές της τάξης μας.Από την πρώτη μέρα ξεκινάμε με κανόνες, που προτείνουν τα παιδιά στην παρεούλα. Τους ζωγραφίζουν και για να μην τους ξεχνάμε τους κολλάμε, στον κύριο 'Ακη Κανονάκη αφού βάλουμε και το αποτύπωμα μας για να σφραγίσουμε τη συμφωνία.

Τα περσινά μας παιδιά έχουν εμπεδώσει τις καθημερινές ρουτίνες στο Νηπιαγωγείο και αυθόρμητα τακτοποιούν τις καρτέλες του καιρού και την ημερομηνία. Σιγά -σιγά με μορφή παιχνιδιού μοιράζουμε καρτέλες με τα ονόματα και προσπαθούμε να τα αντιστοιχίσουμε στο παρουσιολόγιο. Δημιουργούμε "ομάδες υπηρεσίας" και κρεμάμε τη μπουγάδα μας στα σκοινιά.


Προσπαθώντας να είμαστε επίκαιροι εν όψιν εκλογών, κάνουμε την πρώτη μας ψηφοφορία, για να βρούμε το όνομα της τάξης μας. Καταλήγουμε σε δύο ονόματα : "Αγαπούλες" και "Φιλαράκια" και με μια ψήφο διαφορά (ντέρμπι και δω) κερδίζουν οι " αγαπούλες"!!!! Φτιάξαμε χάρτινα ανθρωπάκια (ΑΓΑΠΟΥΛΕΣ) και μέσα στην καρδιά τους ζωγράφισαν ότι τους αρέσει να κάνουν στο Νηπιαγωγείο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου