Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015

"ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ-ΜΙΚΡΑ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ"

Εμπνευσμένοι από πολλές διαφορετικές και πανέμορφες Χριστουγεννιάτικες κάρτες, στολίσαμε φέτος το σχολείο μας. Φτιάξαμε Χριστουγεννιάτικα δέντρα, προσκλήσεις,  κάρτες με ευχές, αγγέλους και  το σκηνικό για τη γιορτή μας. Τα παιδάκια μας διέπρεψαν για ακόμα μια φορά!!!!Ξεκινάμε με τη λέξη"ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ". Ακούμε την ωραιότερη ιστορία του κόσμου, αυτή της  γέννησης του Χριστού. Καταγράφουμε σχετικές λέξεις και  βρίσκουμε στο χάρτη τους τόπους που διαδραματίστηκαν τα γεγονότα (Βηθλεέμ- Ναζαρέτ- Περσία-Αίγυπτος). Ενημερώνουμε την ιστοριογραμμή και  τη βιβλιοθήκη μας με παραμύθια του Δωδεκαημέρου, Μαθαίνουμε τραγούδια για τη γιορτή, αινίγματα, λύνουμε σταυρόλεξο, φτιάχνουμε φάτνη και με τους τρεις μάγους βοηθούς μαθαίνουμε τον αριθμό 3.Στον Η/Υ βρίσκουμε τον πίνακα του Ν. Λύτρα "Τα κάλαντα". Παρατηρούμε τον πίνακα, μιλάμε για τα ήθη και τα έθιμα εκείνης της εποχής και ποια υπάρχουν μέχρι σήμερα στον τόπο μας. Τα παιδιά ζωγραφίζουν τον πίνακα όπως μπορούν.

Ζωγραφίσαμε έναν πίνακα με θέμα τα Χριστούγεννα.
Την επόμενη μέρα σηκώνουμε τα μανίκια και φτιάχνουμε τους κουραμπιέδες μας  με τη βοήθεια της τραπεζοκόμου μας κυρίας θωμαής . Γράψαμε τη συνταγή και την ακολουθήσαμε κατά γράμμα. Έχουν μεγάλη επιτυχία , τους περισσότερους τους τρώμε όμως κρατάμε και  αρκετούς για να κεράσουμε στη γιορτή μας  που είναι σε λίγες μέρες.
Ο Αλέξανδρος στα  γενέθλια του. μας κέρασε Αγιοβασιλιάτικα κεκάκια. Έτσι λοιπόν κι εμείς τα γράμματα για τον 'Αγιο- Βασίλη τα βάλαμε σε Αγιοβασιλιάτικο φάκελο.


Είμαστε έτοιμοι !!!! Τέσσερις μέρες για τη γιορτούλα μας και  το Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ του Σχολείου μας. Σας περιμένουμε ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου