Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

"ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ"

Σ ήμερα Κυριακή 10 Απριλίου το Νηπιαγωγείο μας πήγε στο Μέτσοβο, στα πλαίσια του προγράμματος Σχολικών δραστηριοτήτων για την τέχνη της ζωγραφικής.
Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας αυτή την όμορφη εμπειρία. Σκοπός της εκδρομής ήταν η επίσκεψη σε μια από τις καλύτερες πινακοθήκες του κόσμου, την πινακοθήκη ΑΒΈΡΩΦ.















Για αυτή την εκπ//κή εκδρομή προετοιμαστήκαμε κατάλληλα όλη την προηγούμενη εβδομάδα. Πλοηγηθήκαμε σε μουσεία και πινακοθήκες του κόσμου και μελετήσαμε καρτ-ποστάλ και έντυπα , που έφερε ο Γρηγόρης απο την πινακοθήκη "Αβέρωφ".







Η πινακοθήκη στεγάζεται στεγάζεται σ΄ένα παραδοσιακό κτίριο. Εκεί θαυμάσαμε έργα μεγάλων Ελλήνων ζωγράφων, χαρακτών και γλυπτών του 19ου και 20ου αιώνα  Παρατηρήσαμε, συγκρίναμε, συζητήσαμε, μετρήσαμε κι εκφράσαμε συναισθήματα, για τα θέματα και τα χρώματα που ήταν πολλά και διαφορετικά. Αναγνωρίσαμε υλικά  που χρησιμοποίησαν οι καλλιτέχνες και καταλάβαμε τη χρησιμότητα και την ομορφιά που δίνει η κορνίζα στον πίνακα.



























Αργότερα στο καλλιτεχνικό εργαστήρι της πινακοθήκης, ζωγραφίσαμε τα έργα που μας εντυπωσίασαν.













Σεργιανίσαμε στο γραφικό Μέτσοβο, γευτήκαμε νόστιμα ψητά και εφοδιαστήκαμε με παραδοσιακά προϊόντα.




















Χαρούμενοι  πήραμε το δρόμο της επιστροφής. Περάσαμε τούνελ πολλά που τα μετρήσαμε αυτή τη φορά. Λίγο κουρασμένοι αλλά πολύ ικανοποιημένοι, φτάσαμε στη Νάουσα και αποχαιρετιστήκαμε ευτυχισμένοι..













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου