Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018

Μες την τρελλή Αποκριά!!!!


     Οι απόκριες είναι η αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων. Με την έναρξη του Τριωδίου θέλοντας και εμείς να μπούμε στο κλίμα των ημερών στολίσαμε τις τάξεις μας. Την Τσικνοπέμπτη δεν μύρισε τσίκνα,δεν είχαμε καλούδια από κρέας αλλά κάναμε "παρπαδούλες" που τις τιμήσαμε όλοι και σχολάσαμε φορώντας μάσκες φρούτων και λαχανικών. Γίναμε μηλαράκια,αχλάδια και ντομάτες!

                                                                                                                                            


                                                                                                Στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου ήρθαν οι  Μπούλες και Γενίτσαροι,τους χαρήκαμε και τους καμαρώσαμε. Μικροί Γενίτσαροι που ήταν στο νηπιαγωγείο μας πριν λίγα χρόνια ήρθαν και μας χαιρέτησαν.

                                                                                 
               Μιλήσαμε για το δρώμενο που κρατά από τα χρόνια της τουρκοκρατίας και αναβιώνει κάθε χρόνο στην πόλη μας.Παρατηρήσαμε τις στολές, μάθαμε για το δρομολόγιο που ακολουθούν πιστά,ακούσαμε μουσικές και χορέψαμε.
                                       
                                                                                                Δεν ξεχάσαμε το Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας που δουλεύουμε , γι αυτό αλλάξαμε και γίναμε Μάγειρες ξακουστοί αλλά κάναμε και αρλεκίνους μικρούς και μεγάλους .Ομαδοποιήσαμε αποκριάτικα καπέλα,μάθαμε το γράμμα "Κ,κ" συνθέσαμε έναν κλόουν και με τη βοήθειά του μετρήσαμε μέχρι το 7

                                                                                                                                                     


            Φτιάξαμε χαρταετούς που έστειλαν πετώντας τα δικά μας μηνύματα αγάπης στα παιδιά όλου του κόσμου αλλά και στους φίλους μας.Διαβάσαμε την ιστορία " Ήταν ένα μικρό χαρτάκι" βασισμένο στο βιβλίο της Α. Παρούση που γράφτηκε για να βοηθήσει τα παιδιά της νηπιακής ηλικίας στη διδασκαλία των σύνθετων λέξεων.

                                                                              

                Και τέλος δεν παραλείψαμε να χορέψουμε, να παίξουμε με την παρότρυνση του κλόουν να ξεφαντώσουμε με την ψυχή μας!!!!! Το απαιτούν άλλωστε οι μέρες. Και κάπου ανάμεσα στους χορούς και τα παιχνίδια περάσαμε και από το πλούσιο τραπέζι που ήταν γεμάτο καλούδια Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων από όλους μας μικρούς και μεγάλους.Να' ναι καλά!!!!

                                                                        Καλές  αποκριές  σε όλους μικρούς και μεγάλους!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου