Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

          Ξεκίνησε η νέα Σχολική Χρονιά, με νέο ωράριο, καινούριους μαθητές, με αλλαγές πολλές αλλά και τις γνωστές πρακτικές. 12 Σεπτεμβρίου όπως κάθε χρονιά, στην αυλή του 6ου Δημοτικού Σχολείου, αγιαστήκαμε δάσκαλοι και παιδιά.

 Και από την επόμενη μέρα σιγά -σιγά μπήκαμε στη σειρά. Παίξαμε παιχνίδια γνωριμίας πολλά, με μπαλόνια, κουβάρια και κουκλιά. Τα παπούτσια  μας βγάλαμε κι αφού τα μπερδέψαμε, αυτόν που ανήκουν διαλέξαμε και του τα φορέσαμε..Είπαμε τα ονόματα μας ξανά και ξανά, δώσαμε όνομα στα αρκουδάκια που βρήκαμε στα καλαθάκια. Δεν παραλείψαμε φυσικά να δώσουμε όνομα και στην τάξη μας δημοκρατικά.  9 σταυρούς πήραν τα "ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ"  7 οι "ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΙ"   και 2 οι "ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΟΙ'".  Είμαστε για φέτος λοιπόν τα λαμπερά αστεράκια του 6ου Νηπιαγωγείου Νάουσας. Το αρχικό γράμμα του ονόματός μας γνωρίσαμε και το διακοσμήσαμε.
Μ΄αυτή την ευκαιρία στην τάξη ήρθε μια χάρτινη κυρία. Τη λένε Μαίρη Αστέρη και τους κανόνες της τάξης έχει φέρει, στις βαλίτσες που κρατάει στο χέρι, αλλά και σε κάθε αστεράκι που έχει στο φορεματάκι.

Ψαλίδια πιάσαμε πρώτη φορά και το πρώτο ΚΟΛΑΖ συνθέσαμε . Κόψαμε και αστεράκια προσεκτικά για να μην είναι στραβά .Επειδή είμασταν καλά παιδάκια πήραμε  δωράκια χειροτεχνία τσαντάκια.Σε παρουσιολόγια φύλλα και μανιτάρια χρωματιστά
παρουσίες παίρνουμε καθημερινά.
Βάζουμε υπηρεσίες, ημερομηνία και καιρό,
κάθε ημέρα το τροπάριο αυτό.


Οι πρώτες μέρες κύλησαν ομαλά, θα τα πούμε  σύντομα ξανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου