Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016

"ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΦΑΤΝΗ"

Τα αστεράκια μας κόβουν και κολλούν χρωματιστά αστέρια και φτιάχνουμε ένα χαρούμενο, γιορτινό, Χριστουγεννιάτικο αστερό- δέντρο, που στολίζει την πόρτα της τάξης μας


 Με χρωματιστά χαρτιά  κάναμε κυλίνδρους, κατά μέγεθος τους ταξινομήσαμε κι ένα Χριστουγεννιάτικο δεντράκι δημιουργήσαμε. Όμως κι ένα ακόμα πιο γλυκό , καραμελόδεντρο.Την ιστορία της γέννησης μας αφηγηθήκανε τα ζώα της φάτνης, Εντοπίσαμε στο χάρτη τις χώρες που έλαβαν χώρα τα γεγονότα,  αλλά και τα μέρη που ζουν οι τάρανδοι και οι καμήλες. Κατασκευάσαμε και μια φάτνη για κάθε παιδί, ανάμνηση από αυτή τη γιορτή.
Γράψαμε και από ένα γράμμα στον Αϊ -Βασίλη,
 με τα δώρα που ζητούμε, 
και τα τοποθετούμε σε κάλτσες, 
 που στο τζάκι κρεμούμε.Η μητέρα της Άννα-Μαρίας η κυρία Τασούλα ήρθε στο Νηπιαγωγείο μας την Παρασκευή και φτιάξαμε μαζί , μελομακάρονα τραγανά και πεντανόστιμα. 
  
Την πρόσκληση  για τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή, μια όμορφη αρκουδίτσα  την κρατεί.

Ένα ελαφάκι κόψαμε, κολλήσαμε και  διακοσμήσαμε την κάρτα που με ευχές γεμίσαμε.

Και παρ΄όλη τη φασαρία, μάθαμε και τη συμμετρία. Τον αριθμό 4 γνωρίσαμε, τα μαθηματικά δεν τα αφήσαμε. Παίζοντας μετρήσαμε, με στολίδια δυο δεντράκια στολίσαμε. 
Διαβάσαμε και παραμύθια που τα σχολιάσαμε και τα ζωγραφίσαμε. Τις δεξιότητες καλλιεργήσαμε και τον προφορικό λόγο αναπτύξαμε.

Κάναμε και πρόβες εντατικά, ώσπου  έφτασε η ώρα της γιορτής τελικά.
Η σκηνή μας έγινε φάτνη ταπεινή για να υποδεχτεί του θεού το παιδί. Και μετά δάσος γιορτινό, που τα ζωάκια στολίζουν δέντρο Χριστουγεννιάτικο.  Τα παιδάκια έγιναν ηθοποιοί σε δυο θεατρικά: " Τα ζωάκια ετοιμάζονται για την Άγια Νύχτα" και  " Χριστούγεννα στο δάσος".  Χειροκροτήθηκαν πολύ και για μια ακόμα ανταμοιβή,  πήρανε δωράκια από του Άγιου Βασίλη τα χεράκια. Κεράσματα ετοίμασαν οι γονείς πολλά  και αφού τα γευτήκαμε, χαιρετηθήκαμε  και ευχηθήκαμε: ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και  θα τα πούμε του χρόνου ξανά.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου