Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018

"ΜΥΡΙΣΕ ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ"

Πρώτη ημέρα μετά τις διακοπές και τα παιδιά έφεραν στο σχολείο φράουλες.
Έτσι ξεκινήσαμε και για τα φρούτα της Άνοιξης μιλήσαμε. Γράψαμε το όνομα τους και τι φτιάχνουμε  από αυτά.

Την παροιμία "όπου ακούς πολλά κεράσια, πάρε και μικρό καλάθι"  συζητήσαμε και  με ζωγραφιές τη φράση συμπληρώνοντας κατανοήσαμε.Κόψαμε, κολλήσαμε κι έναν Ανοιξιάτικο φρουτάνθρωπο δημιουργήσαμε!

Η Άνοιξη είναι η εποχή, που τα φρέσκα λαχανικά έχουν γιορτή.  Διαβάσαμε την ιστορία "Η παρέλαση των λαχανικών" . Σε χαρτί του μέτρου  τα ζωγραφίσαμε.

Με χαρτόνι,κάναμε κούκλες -λαχανικά.  Στο κουκλοθέατρο τα παιδιά αυτοσχεδίασαν  και την θρεπτική αξία των λαχανικών παρουσίασαν.


Παίξαμε  τα παιχνίδια  "Ένα λεπτό κρεμμύδι".και "Βρες ποιό λαχανικό λείπει". Μουσική τραγούδι και χορό είχε το πρότζεκτ αυτό. Ακούσαμε τα τραγούδια " Το χοντρό μπιζέλι"
"Μια πατάτα χοντρούλα¨ ,"Ο πρίγκιπας λεμόνης" . Τα παιδιά τραγούδησαν και χόρεψαν με την καρδιά τους.. Μιλήσαμε και για ρυθμό, παύση ολόκληρο και μισό. Με τραγούδια ρυθμικά "Ο μαναβης μας περνάει" και "Ένα κεράσι σε μια τούρτα" κρατήσαμε το ρυθμό με παλαμάκια αρχικά και μουσικά όργανα μετά.  Όταν το τραγούδι σταματά, το κάθε παιδί αλλάζει, το μουσικό όργανο που κρατά.
Μια εμπειρία μοναδική, ένα πολύχρωμο φαί, στο σχολείο μαγειρέψαμε όλοι μαζί.  Βρήκαμε σε βιβλία μαγειρικής, συνταγή για το τουρλού. Γράψαμε τα υλικά, πλύναμε, τα λαχανικά, όλοι είχαν συμμετοχή στου φαγητού την παρασκευή. Τα παιδιά έφαγαν αρκετά και μερικά έφαγαν πιάτα διπλά!!


Κολάζ και ζωγραφική, μια τεχνική μεικτή, κάναμε με εικόνες από Ανοιξιάτικη διατροφή.Στην ενότητα για τα γαλακτοκομικά, φτιάξαμε επιδόρπιο με γιαούρτι, φράουλες και μέλι.

Στα κεσεδάκια από το γιαούρτι, βάλαμε βαμβάκι, ρίξαμε φακές και νερό και περιμένουμε να φυτρώσουν, πράσινα φύλλα να δώσουν. Κάθε μέρα ποτίζουμε και παρατηρούμε τη "φυτεία" μας.

Με τα πιρούνια τσιμπάμε το φαί, όμως όταν στη μπογιά τα βουτάμε και στο χαρτί τα τραβάμε, κάνουμε και ζωγραφική, πολύ διασκεδαστική! Προσθέτουμε φασόλια και φακές κι έχουμε μαργαρίτες έτοιμες. Λίγο πριν την Πρωτομαγιά, φτιάξανε  τα παιδιά, Ανοιξιάτικα κάδρα με όσπρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου