Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

"Επίσκεψη στο γιατρό των ζώων"

Την Τετάρτη 23 Νοέμβρη, στα πλαίσια του προγράμματος " Τα ζώα μαθαίνω να......αγαπώ" επισκεφτήκαμε το κτηνιατρείο της γειτονιάς μας. Ο κτηνιίατρος κύριος Βαγγέλης Κύρου, μας καλοδέχτηκε και απάντησε σ΄όλες τις ερωτήσεις που του κάναμε. Μας μίλησε για τις σπουδές του, για τα εμβόλια που πρέπει να κάνουν τα ζώα και τη φροντίδα που πρέπει να έχουν. Μας ξενάγησε στο ιατρείο του, μας παρουσίασε τα εργαλεία του και τον εξοπλισμό που διαθέτει. Τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιάστηκαν με τα αξεσουάρ που προορίζονται για τα κατοικίδια. Χαρίσαμε στο γιατρό μια ευχαριστήρια κάρτα και μας κέρασε σοκολάτες και καραμέλες. Με τις καλύτερες εντυπώσεις και με φυλλάδια φιλοζωικών οργανώσεων πήραμε το δρόμο του γυρισμού.
















Στην επιστροφή επισκεφτήκαμε το συνοικιακό μπακάλικο του κυρίου Σιμήνου ( μια επίσκεψη σε εκκρεμότητα λόγω κακοκαιρίας)  με  κάποια χρονική καθυστέρηση. Είδαμε στα ψυγεία πολλά γαλακτοκομικά προϊόντα για τα οποία είχαμε μιλήσει τις προηγούμενες ημέρες.






Στο Σχολείο ζωγραφίσαμε τις εντυπώσεις μας από την επίσκεψη στο κτηνιατρείο.






 Διαβάσαμε από το φυλλάδιο της φιλοζωϊκής οργάνωσης I lovemypet,  την ιστορία ενός αδέσποτου σκύλου. Μια ιστορία χωρίς εικονογράφηση  αλλά με πολύ ζωντανές και συγκινητικές εικόνες. Αποφασίσαμε να εικονογραφήσουμε την ιστορία και να δώσουμε  ένα διαφορετικό χαρούμενο  τέλος για το "αδέσποτο μας" . Το ένα τμήμα έφτιαξε ένα βιβλίο με την ιστορία. Στο άλλο τμήμα  τα παιδιά επηρεασμένα από τη μετατροπή του παραμυθιού "Ελμερ ένα παρδαλό ελεφαντάκι" σε κόμικ, σχεδόν απαίτησαν ενθουσιασμένα να δημιουργήσουμε ένα ακόμα κόμικ με την ιστορία του αδέσποτου σκύλου. Η ΄Αλκηστις έφερε να δούμε ένα βιβλίο με κόμικς και φτιάξαμε  το δικό μας με μεγάλη επιτυχία. Τα δέσαμε, τα παρουσιάσαμε το ένα τμήμα στο άλλο και τα τοποθετήσαμε στη βιβλιοθήκη σε κάθε τάξη.



























Τον  Έλμερ και το " αδέσποτο"  (΄Ακη το ονομάσαμε) τα εντάξαμε στις δράσεις που ευαισθητοποιούν τα παιδιά, για την κακοποίηση απέναντι στα ζώα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου