Σάββατο, 19 Μαΐου 2018

Καλή και κακή διατροφή.....συνέχεια!!!

         Επιτέλους η πυραμίδα της Διατροφής μας ολοκληρώθηκε. Μπήκε και το τελευταίο κομμάτι της,με τα βούτυρα ,λίπη και γλυκά.Έτσι κατασκευάσαμε και το σπιτάκι της 5ης ομάδας Φτιάξαμε ένα πάζλ της Διατροφικής Πυραμίδας, το παίξαμε στην παρεούλα αλλά και .σχηματίσαμε την Πυραμίδα στο χαρτί ατομικά. Κι αφού πλέον μάθαμε  τα πάντα για όλες τις ομάδες, συμπληρώσαμε  το σταυρόλεξο της Διατροφής.Μιλήσαμε για υγιεινές και ανθυγιεινές τροφές και πώς οι "κακές " τροφές μας κάνουν κακό στο σώμα και τα δόντια

                                                                                        

                                  
                                                                             


                                                            
                                                                                                                                                                   


               Έτσι σε αυτό το πλαίσιο ήρθαν στο νηπιαγωγείο μας η Επισκέπτρια Υγείας κυρία Αθηνά Τασιώνα και ο Οδοντίατρος του ΠΕΔΥ κύριος Συμεών Παπαγεωργίου.Μας μίλησαν για την προστασία των δοντιών μας από την τερηδόνα,τί πρέπει να προσέχουμε και μας έδειξαν τον σωστό τρόπο για να έχουμε δόντια καθαρά και κατά συνέπεια γερά.Με τη βοήθεια της κυρίας Αθηνάς βουρτσίσαμε τα δοντάκια μας σωστά και χαμογελάσαμε μετά πλατιά!!!!

                                                                            


                                                                                

                Μας τα είπε καλά ο οδοντογιατρός μα εμείς στην παρεούλα τα είπαμε ξανά για να τα μάθουμε ακόμα πιο καλά Σε αυτό μας βοήθησε το βιβλίο της Αννας Ράσελμαν "Ο Σοκολάκης και η Ζαχαρούλα Τρυποδόντη" Διαβάσαμε το παραμύθι και το ζωγραφίσαμε.Μετά ήρθε η ώρα να δουλέψουμε και ομαδικά.Δημιουργήσαμε ένα πίνακα με τροφές που άλλες προκαλούν πονοκέφαλο στα δοντάκια μας και άλλες τα κάνουν γερά και δυνατά.

                                                                                 


                           
                                                                             

Στο Ολοήμερο τμήμα κάναμε μια οδοντοστοιχία με φασόλια για δόντια . Διαβάσαμε το παραμύθι "Τα δόντια" και κάναμε ομαδική εργασία με τις τροφές που κάνουν τα δόντια χαρούμενα αλλά και λυπημένα.

               Επιτέλους ο καιρός βοήθησε να βγούμε από το νηπιαγωγείο για να κάνουμε τις επισκέψεις που είχαμε προγραμματίσει. Έτσι επισκεφτήκαμε κάποια καταστήματα που ήταν κοντά στο σχολείο μας. Πήγαμε σε ένα μανάβικο,όπου είδαμε φρέσκα λαχανικά και φρούτα ,μετά στον δρόμο μας μπήκαμε σε ένα μαγαζί με γαλακτομικά προϊόντα, σε ένα όμορφο μπακάλικο με διάφορα προϊόντα είδαμε και  κρεοπωλείο και τέλος φτάσαμε  στο ψαράδικο όπου θαυμάσαμε πολλά πολλά είδη ψαριών. Ευχαριστούμε πολύ όλους τους καταστηματάρχες που μας υποδέχτηκαν με χαμόγελο ,μας μίλησαν για τα προϊόντα τους και απάντησαν στις ερωτήσεις μας.Στην επιστροφή ανάψαμε ένα κεράκι στην εκκλησία και παίξαμε στο υπέροχο αύλειο χώρο της.Στις τάξεις μας πια ζωγραφίσαμε εικόνες που μας έκαναν εντύπωση.....σίγουρα όμως περάσαμε υπέροχα και δώσαμε υπόσχεση να επαναλάβουμε τέτοιες εξορμήσεις.

                                                                           


                                                                         


                                                                                                                                             


                                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου